Tuintegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en materialen. Met het huidige aanbod sierbestrating kun je hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste tegel. De kleur van de tuintegels bepaalt voor een groot deel de sfeer in je tuin. Dit schept de basis. Hoe maak je een weloverwogen keuze voor een kleur? 123sierbestrating adviseert je bij het kiezen van je ideale tuintegel. De volgende stap is het kiezen van het juiste materiaal.

 

Voordat je tuintegels koopt, is het belangrijk om de stijl van je tuin te bepalen. De kleur van de tegel speelt daarbij een grote rol.

 

  • Neutrale bestrating voor een moderne tuin. Neutrale tuintegels zijn het meest populair. Dit zijn tinten van lichtgrijs tot zwart. Je raakt hier niet snel op uitgekeken en dit is een veilige keuze voor de lange termijn. Ons assortiment biedt keuze uit diverse tuintegels in verschillende grijstinten. Grijs is er in vele varianten met elk een eigen uitstraling, dus vele variaties zijn hier mogelijk. Let op als je kiest voor antraciet/zwart: op deze kleur ziet u al snel vervuiling (schoenafdrukken, kattenpoten, etc.). Dat is inherent aan zwart. Als je een showtuin bezoekt, zijn de terrassen natuurlijk goed onderhouden. In de praktijk zal dat thuis niet altijd het geval zijn; je hebt immers meer te doen dan het terras schoonmaken. Wees u hiervan bewust.
  • Warme tinten zoals bruin, rood en geel geven een warm en romantisch gevoel aan de tuin. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de kleur van uw huis, zodat het mooi bij elkaar past. Over het algemeen zult u uw terras ontwerp iets neutraler moeten houden. Zo houdt u ook in de herfst en winter een beetje zomer in uw tuin. Als het regent, worden de kleuren vaak nog intenser.
  • Beige en crème kleuren voor een mediterrane tuin. Na grijs is dit de meest neutrale basis. Merk op dat lichte kleuren meer zon reflecteren. Dit kan je in sommige extreme gevallen verblinden. De ligging van jouw terras is dus belangrijk. Vuilaanslag is op lichtere kleuren beter zichtbaar dan op grijze kleuren. Bij lichtere kleuren zult u het terras vaker moeten schoonmaken.
  • Donkere of lichte kleur? Kies in een donkere tuin niet voor de donkerste kleur terrastegels, want dan loop je het risico dat jouw tuin er somber uitziet. Ligt je tuin aan de zonnige kant? Dan voldoet een donkere kleur tuintegel of stapelblokken prima.

Met de trend mee of tijdloos?

Er is een enorme keuze in kleur en dessins. De mogelijkheden zijn eindeloos, zeker door de komst van keramische tuintegels. Daardoor heeft ook de tuinbeleving een enorme vlucht genomen. Bij kleurkeuze tegels moet je afvragen of het een leuke trend is of dat het over een lange periode tijdloos blijft? Met een hoogwaardige tuintegel heb je immers jarenlang plezier van je terras.

Beton of keramische tegels?

Je kunt grofweg kiezen uit twee materialen. Beton of keramiek. Er zijn twee grote verschillen. Ten eerste is dat de oppervlaktestructuur. Ondanks het feit dat beton een keihard materiaal is, is de oppervlaktestructuur altijd poreuzer dan die van keramiek. Daardoor heeft vuil de kans om binnen te dringen en kunnen algen zich beter hechten. Met keramiek heb je daar absoluut geen last van. Keramische oppervlakken zijn veel harder, en dus krasbestendiger, dan beton. Daar staat wel een prijs tegenover. Keramische tegels zijn over het algemeen duurder dan betontegels. Er komt ook meer bij kijken als het gaat om het plaatsen van de tegels. Wij raden je aan je goed te laten informeren door de vakhandelaar of je hovenier.