Als je werkende bent of een onderneming aan het draaien bent lukt het je niet altijd om de tuin op tijd te onderhouden. Er kan soms heel wat tijd in gaat zitten om een tuin te onderhouden. Als je een bezige bij bent, dan heb je graag een tuin welke onderhoudsvriendelijk is. In deze blog meer informatie over hoe je een dergelijke tuin kan aanleggen.

Maak gebruik van bodembedekkers

Over het algemeen is het zo, dat er geen onkruid groeit op plekken waar er planten staan. Om te voorkomen dat je tuin vol onkruid komt te zitten kun je dan ook het best gebruik maken van bodembedekkers. Je kunt een deel van je tuin bijvoorbeeld voorzien van grind of terrastegels. Op die plekken zal je dan geen last hebben van onkruid, die je kostbare tijd in beslag zal nemen om deze te verwijderen. Je kunt je tijd dan beter gebruiken om te rusten na een lange werkweek. Sommigen wagen zelfs een gokje op online casino’s als bet777 in hun vrije tijd.

Japan, Tuin, Japanse Tuin, Natuur, Groente, Planten

Je tuin slim beplanten

Je kunt ervoor kiezen om je tuin te voorzien van beplanting die niet veel of frequent gesnoeid hoeft te worden. Je kunt bijvoorbeeld een liguster planten. Deze hoef je slechts twee keer per jaar te snoeien. Sommige planten hoef je zelfs maar één keer per jaar te snoeien. Je kunt verder kiezen voor planten of bomen, die het hele jaar door groen blijven. Je zal dan in mindere mate last hebben van vallende bladeren in het najaar.

Maak gebruik van duurzame materialen

Als je een onderhoudsvriendelijke tuin wil, dan kun je het best kiezen voor duurzame materialen. Deze zijn dus minder snel aan vervanging toe. Kies je toch voor goedkopere materialen, dan zal je deze binnen de kortste keren weer moeten vervangen en dan betaal je op gegeven moment toch meer, dan als je van begin af aan had gekozen voor de duurzame materialen, die iet wat duurder uitvallen. Het is dus zeker het overwegen waard. Kies je voor houtsnippers, dan weet je bij voorbaat, dat je deze binnen een jaar zal moeten vervangen. Perzikstenen daarentegen zijn duurzaam en dien je alleen te onderhouden want ze blijven in dezelfde staat.

Kies voor gladde bestrating

Bij het aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin kun je het best kiezen voor gladde bestrating. Hierdoor voorkom je algen en een groene aanslag op de stenen. De gladde bovenlaag weerhoudt algen om zich te vestigen op de steen. Daarnaast zijn gladde tegels ook veel makkelijker te onderhouden. Je kunt ze namelijk snel schoon krijgen door simpelweg het vuil eraf te vegen.

Automatisering van je tuin

Bij het aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin kun je kiezen voor automatisering van processen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van handige tuin apps, die je dan helpen met het onderhouden van je tuin. Je kunt ook voor apparaten kiezen, die automatisch de tuin onderhouden. Denk maar aan de robotmaaier. Deze weet middels ingebouwde sensoren wanneer het weer tijd wordt om je tuin te maaien en hoe hoog het gras dan moet zijn. Zo zijn er verschillende apparaten, die ingezet kunnen worden om uiteindelijk een onderhoudsvriendelijke tuin te hebben.

Grasmaaier, Accu Grasmaaier, Grasmaaier Robot, Tuin

 

Er zijn dus verschillende aspecten welke je kunt meenemen bij het aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin. Een tuin welke helemaal onderhoudsvrij is bestaat niet. Door de tips in dit artikel mee te nemen kun je wel dicht bij een onderhoudsvrije