Dit jaar zijn onze tuinen plekken van troost geworden, waar we kunnen ontsnappen aan de dagelijkse stress en kunnen genieten van wat frisse lucht, de natuur en activiteiten met groene vingers. Nu de nachten korter worden, de bladeren beginnen te vallen en het seizoen verandert, kunnen we nog steeds het beste halen uit onze kostbare buitenruimtes door ze om te toveren in warme en gastvrije tuinkamers.

Gezellige avond in de tuin doorbrengen

“Mensen willen hun tuin dit jaar een gezellige uitstraling geven, waardoor het echt een verlengstuk van binnen wordt,” zegt Jonny , CEO van Gofy. “Met de introductie van zachtere stoffering voor buiten, verlichting, accessoires en vuurkorven, passen ze dezelfde interesse in het ontwerp van hun huizen toe op hun tuinen.”

Hier volgen een paar leuke ideeën om het seizoen te verlengen en van uw tuin een buitenparadijs te maken.

Als u van uw tuin wilt genieten, ongeacht het weer, hebt u een plek nodig om te schuilen. Een stijlvolle pop-up tent of gazebo overbrugt netjes de verbinding tussen binnen en buiten en kan in een oogwenk worden opgezet en opgeborgen in een schuur of garage.

Een boog of pergola beplant met een groenblijvende klimplant zoals Clematis Armandii biedt bescherming tegen gure wind en helpt een gevoel van privacy te creëren. Een prieelstructuur met opbergruimte is nog beter als u die essentiële tuindekens moet opvouwen.

Maak van de tuin een echte thuis

Maar voor de ultieme schuilplaats omarmt u het buitenleven het hele jaar door met een tuinsole. Het is een doorzichtige ruimte om u te vermaken, te werken of gewoon van de natuur te genieten.

Gisteren hadden we een prachtige zomerdag, en ik heb heel wat uurtjes in onze tuin doorgebracht. Als je me volgt op Instagram heb je onze tafel onder de kersenboom overdag al gezien, maar vandaag wil ik delen hoe ik gemakkelijk een gezellige sfeer in onze tuin heb gecreëerd zodat het ook ’s avonds gezellig is Als het mooi weer is, wil je het buiten natuurlijk ook gezellig hebben. Kijk hier voor de Kaarshouders, J-Line Staande Lampen tot zelfs  buitenkaarsen voor een gezellige tuinparty of een romantische avond. Maak van jouw tuin een een tweede woonkamer met sl-homedecoration.com.

Kaarsen en theelichtjes werpen een verwarmende gloed over elke gezellig samenzijn. “Buitenverlichting is nu een belangrijke overweging bij het creëren van een naadloze overgang van huis naar tuin,” zegt Marketa Rypacek, managing director bij Industville Ltd.

Bereik dit met slingers van festonlampen in warm wit, koel wit of meerkleurig. Kies voor LED of, nog beter, zonne-energie, waar u…

De sleutel tot tuinmeubelen voor alle weersomstandigheden is duurzaamheid en het is de moeite waard om te investeren in een degelijke weerbestendige combinatieset.

“We hebben een enorme stijging gezien in de verkoop van onze tuinmeubelen tijdens de lockdown, waarbij mensen gul uitgeven aan hun tuin in plaats van aan hun vakantie,” zegt Siobhan Lancaster van tuinmeubelbedrijf Sitting Spiritually. Vooral het Swinging Day Bed is erg populair. Accessoires voor daybeds en buitenbanken zijn kleurrijke quilts en kussens met kwastjes.