In Nederland zijn zowel screens als rolluiken populaire zonwerende middelen. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen screens en rolluiken? Voordat je naar de winkel gaat of ze online aanschaft, is het goed om de verschillen tussen de twee verschillende soorten zonwerende middelen te weten. Eerst is het belangrijk om zelf na te denken over wat jij belangrijk vindt en wat jouw wensen en behoeften zijn. Heb je een bepaalde stijl voor ogen die je graag wilt? Of ben je op zoek naar bepaalde voordelen van zonwering? En misschien wil je wel een rolluik of screen op maat laten maken. Lees snel verder om meer te weten te komen over screens en rolluiken, zodat je een goede beslissing kan maken.

Screens

Ben je op zoek naar zonwering die je huis op warme zomerdagen koel kan houden? Dan zijn screens een goede optie voor je. Het zonlicht en de warmte die wordt afgegeven, wordt optimaal gefilterd, zodat je geen last hebt van hitte in je huis. Omdat het licht wel door de screens komt, hoef je overdag de lampen niet aan te zetten. Screens bieden ook een goede oplossing als je last hebt van de weerspiegeling van je laptop of televisie. Ook zorgen screens ervoor dat je meubilair niet verkleurt en daardoor nog jarenlang meegaan. Tot slot kunnen mensen niet naar binnen kijken wanneer je je screens naar beneden hebt, dus ze zorgen ook voor privacy. Je kan screens ook op maat laten maken, wat je bijvoorbeeld bij www.luvifem.nl kunt doen.

Rolluiken

Naast dat rolluiken een zonwerende functie hebben, werken rolluiken ook als isolering in de winter. Als je je rolluiken naar beneden hebt, blijft de kou buiten en hoeft je verwarming minder hard te werken om het warm te houden. Je kan rolluiken ook combineren met horizontale lamellen om er een gesloten geheel van te vormen. Zo kun je deuren en ramen volledig afsluiten. Het grote voordeel hiervan is dat het voor inbrekers lastig is om naar binnen te komen. Wil je het overdag donker maken? Dan zijn rolluiken ook ideaal, omdat je er volledige duisternis mee kan creƫren. Vooral als je nachtdiensten draait en overdag slaapt, zijn rolluiken een echte uitkomst. Tot slot beschermen rolluiken ook optimaal tegen geluid en inkijk. Ideaal dus.