Op zoek naar een plantenrek

Een plantenrek zoals een Berhast houten plantenrek is een geweldig idee om elke kamerplant extra zorg te geven naast het verfraaien of versterken van de sfeer in huis. Planten zonder plantenrek lopen het risico op elkaar te staan ​​en verstoken te blijven van zonlicht. Een plantenrek vergemakkelijkt ook vaak het verplaatsen van planten naar de zon toe. Als alle planten op één plantenrek staan, kun je je er helemaal op concentreren. Je kunt kiezen voor een rek met meerdere rijen en kolommen, of je wilt misschien een enkel hoog rek gebruiken. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je een rek kiest dat is gemaakt van sterk hout of metaal.

Meerdere rijen en kolommen

Als je niet veel ruimte hebt om je planten te etaleren, kun je een plantenrek kiezen met enkele rijen en enkele kolommen waar veel plantenbakken in passen. Zo kun je bij de Cosi Fires terrasverwarmer bijvoorbeeld een plantenrek met twee rijen en twee kolommen in je woonkamer neerzetten. Zo kun je er vier plantenbakken op zetten. Dit is een goede manier om je bloemen in een kleine ruimte te laten zien. Mogelijk vindt je dergelijke rekken die van metaal zijn gemaakt. Talrijke esthetiek werkt goed met het stijlvolle metalen ontwerp. Hoewel dit item ook goed kan functioneren in een gezellige omgeving, werkt het metaal nog beter in een industriële setting. Met één plant op elk niveau is dit plantenrek misschien beter om binnen te zetten. Je kunt echter ook een aantal kleinere planten op één niveau rangschikken. Zorg ervoor dat je de grootste plant op de grond probeert te plaatsen om hem stabiel te houden.

Een enkel hoog rek

Deze hoge plantenrekken voor in de tuin zijn ideaal om planten op te tillen tot aan het plafond van je leefruimte of werkplek. Dit is een concept voor een meer eigentijdse woonruimte vanwege de materiaalmix en het ontwerp van de plantenbak. Elk niveau van het rek kan een plant bevatten. Daarom kan er op elk niveau minstens een type plant zijn. Deze rekken zijn ook moeilijk om te stoten door hun structuur. Hoewel deze standaard zowel binnen als buiten goed werkt, is het het beste om hem uit de regen en onweersbuien te houden. Deze stands moeten buiten worden geplaatst in een beschermde ruimte uit de buurt van het weer. Houd er rekening mee dat alles kapot gaat als het weer slecht wordt. Wees dus voorzichtig bij het plaatsen van je plantenbakken.

Rekken gemaakt van sterk hout

Zowel de woonkamer als de badkamer zijn geweldige plekken om planten te zetten. Veel planten, zoals varens, bamboe, begonia’s en bromelia’s, gedijen goed in deze kamers. Badkamers bevatten vaak minder licht en meer vochtigheid dan andere kamers. Er zijn tal van betrouwbare plantenstandaards die er mooi uitzien en ruimte kunnen besparen. Sommige prachtige plantenrekken zijn mogelijk gemaakt van sterk hout dat is geverfd volgens een hoge standaard en kan een verfijnde afwerking hebben. Op de planken kun je planten en andere voorwerpen zetten die je wilt laten zien of bewaren. Het past goed bij bijna elke stijl. Het rek kan een badkamer die zowel licht als donker is beter maken.