Je hebt er vast wel eens over nagedacht, een aanhanger aanschaffen! Maar wat voor aanhanger heb je nodig? Deze vraag wordt beantwoord na het stellen van een aantal vragen. Allereerst moet je weten wat je gaat vervoeren met je aanhangers. Als dit kleine dingen zijn die niet met regelmaat vervoert moeten worden, dan zouden de enkelas aanhangers al genoeg zijn. Als je een enorme lading moet vervoeren of meerdere keren een lading met hoog gewicht, dan zijn de tandem- of tridemas aanhangers beter geschikt. Het is per persoon en lading verschillend wat het fijnst is. In deze blog gaan wij jou zoveel mogelijk informatie geven over welke aanhangers het beste bij jou passen.

Enkelas, tandemas of tridemas aanhangers

De keuze voor het aantal assen gaat ook gepaard met hoeveel laadvermogen de aanhangers moeten hebben. De enkelas aanhangers hebben vaak een laadvermogen tot 1500 kg. Vaak wordt er vanaf dit laadvermogen liever met tandemas aanhangers gereden vanwege de stabiliteit. De enkelas aanhangers hebben vaak ook een handig neuswiel zodat de koppeling niet op de grond ligt en de aanhanger recht kan blijven staan.

Tandemas aanhangers zijn er dus vaak vanaf 1500 kg. Maar er zijn ook genoeg tandemas aanhangers met een laadvermogen van maar 750kg. Dit heeft weer te maken met het stabiel willen rijden, ook met voorkeur van de persoon. Tandemas aanhangers zijn er in allemaal verschillende soorten, zo heb je tandemas autotransporters, kippers, gesloten aanhangers en bakwagens. Natuurlijk zijn er ook meer soorten tandemas aanhangers, er is altijd wel iets naar jouw wens in te vullen!

De keuze voor tridemas aanhangers wordt vaak vergeleken met de echte professional. Vanzelfsprekend zijn deze aanhangers ook gewoon als beginner te gebruiken, maar door de grootte en het max. laadvermogen is het niet een aanhanger die je even koopt of huurt. De tridemas aanhangers zijn vaak grote aanhangers die een laadvermogen van 3500 kg. De lengtes kunnen nog wel veel verschillen, zo heb je ze al van 3 meter of langer. Bij het kiezen van tridemas aanhangers kan je rekening houden met een aantal dingen wat jij fijn vindt. Wil je bijvoorbeeld bij jouw tridemas autotransporter een handlier, zodat je deze makkelijk kan gebruiken. Vaak zijn deze keuzes makkelijk gemaakt.

Aanhangers huren

Veel mensen vinden het kopen van een aanhanger een dure grap. Daarom kan je bij veel aanhangerbedrijven ook aanhangers huren. Dit is een simpele oplossing om niet te veel kosten te maken, maar wel keuze te hebben uit aanhangers voor jouw doeleinden. Neem bij Aanhangwagendirect eens een kijkje, zij hebben een aantal aanhangers die zij verhuren. Deze aanhangers zijn zeer verschillend voor een scherpe prijs. Het huren van aanhangers is erg handig voor als je iets naar de stort moet brengen of even moet verhuizen.

Meer aanhanger informatie

Heb je na het lezen van deze blog nog enige onduidelijkheid over aanhangers of welke soort jij nodig hebt? Neem dan een kijkje bij Aanhangwagendirect.nl. Zij zijn een aanhanger specialist met een ruime voorraad. Hierin staan enkelas, tandemas en tridemas aanhangers. Voor eventuele vragen kan je contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect.